perjantai 2. elokuuta 2013

Päivittämistä ja anonyymikommenttiin vastaus!

Päivittelin tässä äsken heppojen sivut, niin, että nyt Tahvon, Kimin, Keijon ja Pysten sivuista on tehty yksi kokonainen sivu, nimeltään Hoitohevoset. Teen Konosesta sitten oman sivun, kun ehdin. :)

Huomasin tälläisen ihanan aamuani piristävän anonyymikommentin Tahvon sivulla, ja koska sitä sivua ei enää ole, niin käyn tämän kommentin nyt tässä ihan yhteisesti läpi! Vaikka kommentti onkin "vanha" huomasin sen vasta nyt...

Tahvon tiedot löytyvät Sukupostista, joten uskoisin, että ne eivät ole salattuja, koska netissähän nekin tiedot ovat? Voit korjata jos olen väärässä asiasta!
Luulisin, että ihmiset, jotka bloggaavat esim. tallielämästä, niin tuskin hekään kysyvät jokaisesta ponista erikseen, että saanko kirjoittaa tästä blogissani. En edes tiennyt, että siihen pitäisi olla lupaa, koska en ole koskaan kuullut, että kukaan kysyisi tallin omistajalta lupaa bloggaukseen. :) Laittavathan ihmiset kuvia hoitohevosistaan faceen profiilikuviksi, eikä kukaan siitä ole tullut valittamaan.
Mielestäni ensimmäinen kysymyksesi oli omituinen, koska ratsastuskoulu ponit ovat hieman eri asia, kuin jotkut hienot yksärit, jotka halutaan pitää salassa, ettei kukaan ryöstä niitä yöllä... Anteeksi nyt vaan! ;) Nehän ovat sillä tavalla "julkisia".
Mutta kuitenkin, entinen ratsastuksen opettajani (myös Tahvon omistaja) on sanonut, että häntä ei mikään muu häiritsisi nettimaailmassa, kuin se, että hänestä olisi videoita tai kuvia youtubessa! Että en ole lupaa kysynyt, mutta sellainen tavallaan on ;)
Ja vielä pieni lisäys, että ymmärtäisin, jos Tahvon kuvat olisi kopioitu joltain muulta, mutta nämä ovat omia kuviani, joten minulla on myös oikeudet näihin kuviin! ;)
Kuvaavathan valokuvaajatkin vaikka jossain metsässä luontokuvia, niin onkohan heillä maanomistajan lupa tähän?! :O

Tahvo ei ole minun ponini, voi kunpa olisikin! <3

6 kommenttia:

  1. Kuvan ottajalla on oikeudet kuviin ja saahan niitä kuvia laittaa nettiin. Jos et olisi itse ottanut kuvaa, siihen tarvitaan lupa. Vois noi anonyymikommentoijat tulla omalla naamallaan kertomaan, mitkä ne netin säännöt on, kun niin hyvin näyttää tietävän... -.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin!! Jotkut tykkää päteä asioista, mistä eivät hirveitä tunnu tietävän ;)Hyvä esimerkki on estekisoissa otetut kuvat, niitä saa julkaista, vaikka ei edes tuntisi kuvauskohdetta! ;)

      Poista
  2. Uus banneri on tosi kiva ja selkee :)
    I LIKE IT ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään siitä kovasti! Katja osaa kyllä tehdä hienoja bannereita ;)

      Poista
  3. Tyhmää et jotkut tulee valittamaan asioista mist ei tiedä mitään. Saahan just luonnossakin kuvata ilman maanomistajan lupaa ja silleen (: Onhan ne kuvat sun ottamia kummiskin, et oo niitä ilman lupaa kopsannut..

    http://tahvoilua.blogspot.fi/

    VastaaPoista