torstai 15. elokuuta 2013

Ensimmäinen ratsastustunti Östiksessä

Mulla oli siis tosiaankin ensimmäinen ratsastustunti Östersundomin ponikoulussa maanantaina. Mun tunti siis on tosiaankin 19-20, joten menin puol seiska sinne. Nähtiin Pauliinan kanssa, joka siirty mun kanssa Syrestä Östikseeen, puol seiskalta parkkiksella. Käytiin sen jälkeen ilmoittautumassa ja kattomassa, että kenellä menimme. Ite pääsin menemään yhdellä ihanalla noin 160cm korkeella hepalla, Zafarilla! <3


Venailtiin sitten tunnin alkua ja tutustuttiin tallin ympäristöön.

Kävin hakemassa Zafarin puomin luota ja mentiin maneesiin. En meinannut päästä sen selkään, koska se yritti koko aika purra mua jalasta ja satula meinas keikata. Onneks opettaja tuli pian ja autto mut selkään ;)

Aloitettiin tunti alkukäyneillä ja sen jälkeen alettiin ravailemaan. Sai mennä joko ihan suoraa uraa, tai sitten voltteja, ympyröitä yms. Ite menin pääasiassa suoraa uraa, mutta koska heppani oli tunnin isoin, niin jouduin jonkun verran vaihtamaan paikkaa. Vaihdettiin ravissa suuntaa ja tehtiin samaa tehtävää toiseen suuntaan.
Sen jälkeen jakauduttiin ympyröille. Tehtävänä oli siirtymiset. Ympyrässä oli neljä tötteröä ja jokaisen sellasen kohdalla piti siirtyä käyntiin ja mennä kolme askelta käyntiä ja taas raviin.
Aluks meni ihan ok, mutta omassa ryhdissä oli parantamista. Sitten kun se saatiin kuntoon, niin alko menee paremmin. Käyntisiirtymiset meni koko aika paremmin, mutta ravisiirtymiset ois voinu olla paljon nopeempia, mutta silti jäi hyvä fiilis. Tän tehtävän jälkeen olin ihan kuollut ja väsynyt. Oli sen verran rankkaa, ku tätäkin tehtävää tehtiin melkein puol tuntia.
Sitten välikäynnit ympyröillä, jonka jälkeen alettiin laukkaamaan. Tehtävänä oli laukata puol ympyrää, jonka jälkeen harjoitusravia ja taas puolikas ympyrä laukkaa ja niin eteenpäin. Alku nostot meni aika huonosti, ku en saanut Zafaria kunnolla toimimaan ja aloin vahingossa välillä ajamaan.
Loppujen lopuks laukan nostot meni aivan mahtavasti ja sainkin melkein jokaisesta laukannostosta opettajalta kehuja. :) Siihen oli sitten hyvä lopettaa ja ite olin jo täysin väsynyt!

Tunnista jäi tosi hyvä fiilis ja tuli sellanen tunne, että on kunnolla tullu tehtyä töitä!

Lisäksi vielä vähän Zafarista: Se on siis HeA tasonen hevonen, eli sen kanssa meni tosi hyvin noi koulujutut ja se taipu tosi hyvin! Eli aivan unelma ratsu :) Sillä oli aivan täydelliset askeleet, ravi oli sellasta pehmeää ja siinä oli helppo istua ja laukka oli vähän isompaa, kun mihin oon tottunu, mutta silti sekin oli ihanan keinuvaa. Tän hepan kyydissä, voisin pysyä jopa ilman satulaa ;)
Haluaisin mennä sillä myös ensi viikolla <3

Zafari <3 :3
 
ps. Kuvien laatu ei ole maailman paras, koska ne on kännykällä otettuja! Mutta halusin silti postaukseen kuvia :)
En ehdi nyt tarkastamaan kirjoitusvirheitä ja muutenkin tää uusi näppis on hiukan haastava vielä, että jos löydätte kirjoitusvirheitä, niin kertokaa, niin korjaan ne! ;)

5 kommenttia:

  1. Onko tuolla tallilla myös sellanen hoitohevos-hommeli? Minkä rotunen tuo Safari on ja onko Se tamma? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo on, ja mun tietääkseni myös vuokraheppa juttu :) Mutta hoitohevosta en nyt ainakaan näillä näkymin olisi ottamassa, koska lukio vie hirveesti aikaa ja mulla on Kono :) Mut jos joskus jonkun haluun hoitsuks, nii se ois toi Zafari ihan varmasti ;)
      Rotua en tiedä, mutta voin selvittää ja se on tamma :D
      ps. Tää on niin ihanaa, ku sä aina jaksat kommentoida :3

      Poista
    2. Kiva että miusta on iloa :D

      Poista
  2. Ihana postaus! :3 Lopussa on kolme p-kirjainta tuossa näppis-sanassa:)

    VastaaPoista