maanantai 21. lokakuuta 2013

Husö: re 60-70cm ja Vicke ponilla

Ensinnäkin anteeksi postaustauosta... on vaan ollut ihan hirveästi kaikkea. Luulin, että koeviikon jälkeen helpottaa, mutta päin vastoin, piti alkaa heti tsemppaamaan täysillä taas uudessa jaksossa. Vaikka bloggaminen onkin kivempaa, kuin opiskelu, niin sen on ollut nyt pakko jättää vähäksi ajaksi pois. Eniten uuden jakson alussa on stressannut uskonto... vaikka se onkin mun vahvuus! ;) Koska etäopiskelu vaatiikin enemmän aikaa, kun oisin uskonu...palautettavia töitä suht usein ja aikataulu liian tiukka, kuitenkin edelleenkin elossa ja toisesta ussan palautettavasta työstä tuli 5/6 (<paras mitä oon koskaan esseestä saanu XD) Esseet muuten arvioidaan arvosanalla 1-6 baytheway!
Voisin pikaiseen kertoa tosta etäopiskelusta: Sotungin lukio on ainoa lukio Suomessa (ja koko maailmassa), jossa on mahdollista opiskella etänä, eli siitä aineesta ei ole tunteja, vaan ainostaan joitain tehtäviä netin välityksellä ja sitten osallistutaan kokeeseen, eli opiskelu on täysin omalla vastuulla. Itse pidän etäopiskelusta, mutta sekin välillä unohtuu ja sit palautan töitä kaksi tuntia ennen kuin vuorokausi vaihtuu! XD Pitäis taas saada uusi innostus koulunkäyntiin ja alkaa taas tosissaan opiskelemaan... Mun kiinnostus on ihan nollissa nykyään... Viikko aikaa lukea 361 sivuinen kirja ja tehdä essee...huoh!

Mun koulunkäynti on oikeesti rankkaa, vaikka mun lukkarit näyttää reikäjuustolta! =P
 
No mutta pienen vuodatuksen jälkeen, voisin palata aiheeseen! ;) Eli kirjotan nyt kahdesta edellisestä ratsastuskerrasta Husössä. Alku meni vähän huonosti, koska mut oli laitettu B-tasosen ryhmään, nii enhän mä siel osannu mitään, mutta pääsinpä hyppäämään kunnolla! ;) Vaihdoin muuten ryhmää C-B-tasoseen poniryhmään viime viikosta alkaen, että en ollut tossa vaikeessa ryhmässä, kun ton yhden tunnin.
 
Ekalla kerralla saavuttiin tallille reilu tunti aikasemmin ja odottelin mun kaveria ja siinä odotellessa kävin kattomassa listan ja menin Kille nimisellä 165cm korkealla torinhevosella. Sitten kun mun kaveri saapu, niin kierreltiin paikkoja (tää kamu ratsastaa Husössä) ja se näytti missä mikäkin on. Käytiin hakemassa Killen varusteet ja mentiin laittamaan sitä valmiiksi. Herranjumala se oli korkea! :D Ku jotenkin, kun vertaan Konoseen (145cm)... Kun Kille oli valmis, niin mä laitoin ridakamat päälle ja lähdettiin pikkuhiljaa maneesille. Oli outoo mennä ratsastamaan hupparissa, ku ulkona ei ollu ku +6. Maneesissa sitten nousin Killen selkään, säädin jalustimet ja aloitin alkukäynnit. Ne meni hyvin! ;)
Aloitettiin vähän ajan päästä itsenäinen alkuverkka ja siinä sai samalla mennä yhtä s-tehtävää. Itse ehdin vaan yhden kerran mennä sen tehtävän, kun oli hiukan ruuhkaa. Alkuverkoista alkoikin se alamäki... Sain kirjaimellisesti valitusta jokaisesta asiasta ja olin muutenkin ihan pihalla ja neljä viikoa edellisestä kunnon ratsastuksesta... Suurin valituksen aihe oli ohjat... Ku en oo vaan tottunu ratsastamaan "ylilyhyillä" ohjilla. Myös yllärinä tuli, että ravin piti olla kiitoravia ja laukan melkein sama. Jotenkin sit selviydyttiin alkuverkasta ja aloitettiin ratsastamaan rataa.
Aluks kahden esteen sarja, jonka jälkeen käännös niin, että laukaat koko lyhyt sivu ja puolesta välistä pitkää sivua kaarros kentän keskellä olevalle 60cm korkeelle punakeltaiselle pystylle, sen jälkeen vähän niinkuin täyskaarto takas uralle ja sitten vielä loppuun sama sarja, kuin alussa. Voitte kuvitella mun ilmeen, kun opettaja nostaa esteet aluks 60cm korkeuteen ja ennen sitä mun korkein hyppäämä este oli 40cm....! XD + eka sarja piti tulla 5-6 laukalla... En ollu sitäkään aikasemmin tehny! Kuitenkin oli pari huonoa radan alotusta, mutta silti meidän vahvuus oli tää esterata! :) Lopuks viel se sarja nostettiin 70cm ja tehtiin samaa tehtävää. Kerran alotin huonosti ja ihmeen kaupalla heppa hyppäs sarjan toisen osan ja ite en ehtiny mukaan, joten alotettiin alusta.
Toinen tehtävä (s-tehtävä) on jo teknisesti vaikeeta ja sit viel mulle, joka ei oo hirveitä hypänny... Se oli katastrofi! :S En osaa selittää sitä, mutta näette sen videosta alkuverkoista ja sit lopussa. Menin siinä KAKS kertaa vikan esteen ohi... En oikeen tiedä mitä ajattelin... Olin vaan niin pihalla kaikesta, et ei kyl kiertäny ykskään ajatus mun päässä! ;) Videolle en laittanu niitä epäonnistumisia, koska se olis ollu todella pitkästyttävää kateltavaa... :D
Opettaja sit tunnin loputtua kysy, kun käveltiin loppukäyntejä, että oonks mä hirveitä hypänny... No tota noinni... :D Kuitenkin se oli sitä mieltä, että voisin jäädä sen tasoselle tunnille, koska hallitsen kaikki askellajit, mutta tulin siihen tulokseen, että ratsastus on kivempaa, jos tulee edes jotain onnistumisen fiiliksiä. :) Silti tunnista jäi erittäin hyvä fiilis, koska selviydyin omasta mielestäni kuitenkin yllättävän hyvin verrattuna mun osaamiseen ja teinpähän uuden hyppyennätyksen! Nyt mun korkein hyppäämä este on 70cm! :)
 
 
^^Hui kun tuli pitkä selostus! XD Propsit sille, joka jakso lukea!
 
Nyt kerron tän viime viikon ponitunnin erittäin tiivistetysti. Uus ja vanha tunti on samana päivänä, mutta ponitunti alkaa tuntia aikaisemmin eli klo 19.00. Menin äidin kanssa tallille ja menin Victor "Vicke" nimisellä ponilla. Käytiin sitten ettimässä se. Löydettiin se ja äiti lähti kotiin. Tutustuin samalla pariin kivaan tallilaiseen! :) Vicke oli hoitaessa kärttyinen. Mokasin muuten, ku lähdin hakemaan Vicken kamoja... Sanoin niille tallilaisille, että käyn hakemassa Vicken kamat ja menin sitten varustehuoneeseen ja aloin ettiä Vicken kamoja sieltä... Ylläri en niitä sieltä löytäny ja palasin Vicken luo ja kysyin näiltä tallilaisilta, että missä Vicken kamat on ja ne vei mut ihan toiseen paikkaan! Enhän mä tienny, et hepoille ja poneille on eri varustehuoneet... XD Laitoin sitten Vicken ja itteni valmiiksi ja mentiin kentälle. En meinannut saada satulaa kiristettyä, mutta onneksi sain joltain apua ja pääsin selkään ja lähdin kävelemään alkukäyntejä. (Huomatkaa, että en muistanu kysyä kenenkään nimiä! XD)
Tunnin tehtävänä oli pohkeenväistö. Lyhyen sivun keskeltä pituushalkaisijalle ja sen keskelle, joko oikealle tai vasemmalle voltti ja sitten toisessa päässä käännytiin siihen suuntaan missä oli eniten tilaa ja sitten pitkäsivu pohkeenväistöä. Mentiin aluks käynnissä ja vähän ajan päästä kaikki mentiin harjoitusravissa. Se oli kyllä kauheaa, koska Vickellä on tosi isot askeleet ja koko tunnin aikana en saanu itteäni sinne hyvin, että en pomppis. Kuitenkin pohkeenväistö meni ihan ok, alussa aina paremmin. :) Sen jälkeen jakaannuttiin kahdelle ympyrälle ja aloitettiin laukkaamaan. Ideana oli, että vuorotellen taivutetaan hevosta ulos ja sisäänpäin, ilman, että ympyrän koko muuttuu. Se oli kyllä kiva tehtävä. Ulos asetus ei oikein onnistunu, mutta sisäänpäin asetus meni mun mielestä tosi hyvin. Vickellä oli aivan ihanat askeleet laukassa.
Sitten vaan loppukäynnit ja kaartoon. Tunnista jäi ihan positiivinen fiilis ja tykästyin Vickeen, vaikka se onkin aika menevä poni !:3
Pakko vielä kertoa, että kun menin tunnin jälkeen viemään Vickeä sen karsinaan, niin siellä oli vuohi syömässä Vicken iltaheiniä! XD
 
Vicke! :) Iphone laatu... :/
 

15 kommenttia:

  1. Oliko videolla ne 70cm esteet? Kyllä muuten monessa muussakin lukiossa voi suorittaa kursseja etänä. :)

    VastaaPoista
  2. Joo oli, mutta ne näky vähän huonosti. Se oli toka vika videopätkä ja se sininen linja :) Oho, kirjotin väärin. Siis Sotunki on ainoa etälukio. :D

    VastaaPoista
  3. Oi... Vuohi <3 Tuli heti mieleen Nuppu :) (R.I.P)
    Kuinka pitkä oot? :) Ku rupes yks kaks tuntuu että ootkin lyhkäsempi kuin minä :o
    Tuo Kille on tosi ihanan olonen :) Heh, siulle järkyttävän korkee, mutta arviolta heitän että pienempi ku Asko ;) (Miun profiilikuvassa oleva suokki.) Missä päin toi Husö on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi vuohet on kyl sulosia... mut pelottavia! :) Kuka oli Nuppu? :( Mä oon 165-166cm pitkä, terveydenhoitajat ei oo päässy yksimielisyyteen vielä. ;) Kille oli kyl todella kiva! Ihanat askeleet ja kivan olonen ratsastettava. Joo, olihan se aika iso :D Korkeudelta 165cm, mutta sit se on tosi massiivinen, et hoitaessa tunsin itteni hiireks... :D Mä oon huono kuvien perusteelta arvioimaan säkää, mun pitää olla siinä vieressä ja verrata hepan korkeutta omaan korkeuteen. XD Husö on kanssa Östersundomissa tai ainakin siinä ihan vieressä, sen tarkemmin en osaa sano. :)

      Poista
    2. Nuppu oli yks tallivuohi :) Okei, eli oot mua hurjat 3-4 cm pitempi XD Ja oon samaa mieltä tosta että vuohet on... karmivia. Se katse saa kylmät väreet aikaan :S Ja sit ne nuolee, aina :SS Varmaan toi Kille on isompi ku Asko, siis leveys suunassa ;) Asko on aika laiha ja Torinhevoset on yleensä aika massiivisia? :D Mut oon tosi ilonen että pystyt jatkamaan ratsastusta :)

      Poista
    3. Okei :) tosi hurjat :D mulla taas aina ku on pimeetä nii ne vuohet ilmestyy jostain! ;) joo, torinhevoset on aika massiivisia, niin oon ainakin kuullu. Kiitos! :3 itekin oon!

      Poista
  4. Ei noi sinisen linjan esteet kyllä olleet läheskään 70cm. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se opettaja vaan sano ja itehän se ne siihen korkeuteen laitto. :) Itsekin myönnän, että videon kuvakulman takia, ne ei näytä kovin isoilta. Jos video olisi kuvattu samalta tasolta, kuin millä esteet oli, näyttäisi se todellisen korkeuden :)

      Poista
  5. No ei ne esteet siltikään olleet niin korkeita, tuskinpa opettaja niitä mittasi .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan niissä estetolpissa ne sentit, että kuinka monen sentin korkuteen ne esteet laitetaan! :D

      Poista
  6. noi esteet on jotai 40cm xD khyl sä itekki sen varmaa tajuisit jos kuvittelet siihen kaks viivotinta päällekkäin. ite hyppäsin tunnilla suunnilleen saman korkusii esteitä ja ne oli 40-60cm korkeita. 60cm ois ollu noin sun polven korkuudelle, ja noi ei todellakaan oo sen korkusii. ja tos ei ollu kyllä yhtäkään sarjaa vaan LINJA! opettele oikeet termit ja sit vast ala bloggaa! surkeimmasta päästä blogi, kuvat on kyl huvälaatusii mut huono kuvaaja!
    Ps. sun istunta on ihan perseestä!

    -Syreläinen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kukas pakottaa sua seuraamaan tätä blogia?! :D Sen takiahan siellä ratsastustunneilla ollaan, että opitaan! :D ja kukas Syreläinen sä muka olet? Tuu omalla nimellä kommentoimaan, niin voisin ottaa sut vakavasti, sori nyt vaan, mut mä nauran sulle tääl! XD ps. Syressä hypitään max 50cm esteitä :P

      Poista
    2. Tässä oman blogger-kautensa aikana kyllä oppinu jättämään anonyymien kommentit aina tiettyyn arvoonsa (kommenttikohtaisesti, but you get the point), mutta välillä näkee kyllä niitä että samaan aikaan itkettää ja naurattaa ja tulee halu vaan istua lattialle ja miettiä mitä helvettiä mä just luin.

      Siis nyt tietenkin punniten sitä, Anonyymi, tarkotatko yhtäkään tossa sanomaas asiaa oikeesti, vai onko tää vaan sellanen hassu oman egon pönkitys (kun voi huoletta rastittaa nimettömyyden ja nyt hihitellä siellä oman ruudun äärellä kuinka sassy queen onkaan, varmasti parempi itseluottamus nyt!), uskottavuus olisi huomattavasti parempi edes vähällä asiallisuudella.. :D Antaa hyvin asiantuntevan kuvan tämä! Se, että tulet huutamaan tänne esimerkiksi huonosta istunnasta ei juuri auttaisi Emppua mikäli ongelmaa ylipäänsä olisi. On vain vähän epäilykset, koska eiköhän ratsastuksenopettajakin - ja tässä tapauksessa kenties vähän asiantuntevampi - olisi siitä jo jotain sanonut. Ja antaa nyt ihmisen herran jumala päästä taas vireeseen, 4 viikon jälkeen voi tuntuma kellä tahansa olla ensimmäisillä kerroilla hukassa. :D Ottaen siihen vielä huomioon sen että ihan uudella hevosella mennään (= uuden tuntuinen askellus, just in case tää pitää alleviivata sulle). Aika utopista olisi että jollain ratsukolla tulisi se perfect synkkaus heti ekasta tunnista alkaen, hah.

      Ja hämmentää, miten suuri show esteiden fucking korkeudesta on tullu..? Siis ?? Mitä. Eduskunnan pitäisi tehdä lakialoite tähän pisteeseen tylsistyneiden ihmisten jatkokäsittelyistä. Muuta ei keksitä kuin omistaa elämänsä tällaiselle asialle. Onko nyt hyvä mieli!! :0 (Jos oikeesti tuottaa hassua mielihyvää päteä tällaisesta, kannattaa katsoa uudelleen ottiko sitä oikeaa yskänlääkettä.)
      Ainiin ja. ite hyppäsin tunnilla _suunnilleen saman korkusii esteitä_ ja ne oli 40-60cm korkeita. Naurahdin. Koska tää tekee tilanteen vielä säälittävämmäks. Siis onhan eroa kuitenkin 10 senttiä HALLELUJA mitä Emppu oikein ajatteli. Nyt äkkiä muokkaamaan tekstiä ja pahoittelemaan virhettä, huh huh. Hyvä että täällä on anonyymipoliisit paikalla! (Ja siis aika harvat asiat netissä enää saa mut oikeesti nauramaan ääneen, tää oli kuitenki yks niistä. Ole iloinen, onnistuit jossain.)

      Oho mikähän mun pointti tässä oli. Ehkä tulla ystävällisesti näyttämään suuntaa selaimen toiseen yläkulmaan missä se punainen x sijaitsee, kenties painaa siitä puolestasi ja kehottamaan miettiä ennen kuin tulee seuraavan kerran aukomaan päätään ja puhumaan itseään pyöreäksi. Koko internet arvostaa, kiitos!! OvO

      ps. "kuvat on kyl hyvälaatusii mut huono kuvaaja" tää lause on oiva esimerkki kieliopillisesta pulmapelistä, siis mitä! Mitä tällä haetaan takaa I'm so confused?? :D

      Poista
    3. Kiitos Kanfley! ♥ :3 Tää oli aivan paras ;)

      Poista
    4. Huhhuh, yks säälittävä anonyymi saa tääläsen "paskamyrskyn" aikaan, näille pitää vaan nauraa ja kovaa. Ja voin kanssa sanoo et tsemppii tästä ettenpäin kaikessa ja sä oot just pro kuvaaja :)
      PS. Tosi rohkeesti vastaat kaikkien anojen kommentteihin vaikka kaikkee paskaa satais niskaan... Hyvä emppu! C:

      Poista