maanantai 29. heinäkuuta 2013

Äiti kuvaajana, maastoilua + "kenttätyöskentelyä"

Sain sitten toka vikalla viikolla äidin tallille kuvaajaksi, ihme kyllä, se kun ei oikein viihdy talleilla. Ei kyllä ollu paras päivä ottaa äitiä mukaan... Kentällä Kono päätti esitellä huonoimmat puolensa...

Haimme Konon tarhasta ja hoidin sen ja suuntana oli maastoreitti, joka päättyy kentälle. Lähdimme tekemään sellasen 3km maastoreissun, saman jonka ratsastin silloin koeridassa. Tästä postauksesta tulee sitten tosi kuvapainoitteinen!


Laukkaaaa!

Taas kävi tää perus, että ravinostosta tarjottiin laukkaa, ja kyllä se mulle kelpas, koska meno oli kuitenkin hallinnassa! ;)


Sitten onnistuttiin jopa ravaamaan!

Tää on tän reitin ihan paras puoli, nimittäin iso ja suht loiva laukkamäki, Kononen ei tuolla alhaalla meinannut pysyä nahoissaan ja sen huomas, kun annoin laukkapohkeet, niin herra lähti kovaaaaa!

Satula alkaa kallistumaan... XD


Äidin hieno taidekuva :)

Ton kentän omistajalla on muitakin nelijalkaisia, kuin heppoja ;)

Kentällä olosta ei oo muuta sanottavaa, kuin että siitä ei tullut mitään. Jarrut oli kateissa ja ekaa kertaa Kono yritti kyllä mut sieltä alas saada mm. hyppimällä kentältä pois ja vetämällä päätä alas. Kenttä työskentely lopetettiin, kun saatiin yksi ympyrä ravissa ja sekin meni huonosti, mutta pysyipähän käsissä. Että sen enempää mun ei varmaan tarvii tästä kertoa. Laukkailtiin parit kerrat, ravattiin ympyrä ja pois. Mutta, pysyinpähän selässä ;)
 
Selkee kuva siitä, että jarruja ei oltu vielä keksitty!
 
 Sitten vaan takas tallille... Ikävä kyllä matkalla tuli yks rekka vastaan, mutta selvittiin siitä ihan hyvin, koska kerrankin rekan ratissa oli oikeesti todella ymmärtäväinen kuski! :) (y)

Tallille tulessa Kono ilmoitti Damelle tulostansa ja harjauksen jälkeen takas tarhaan, jossa Dame jo innoissaan odotti ;) <3

6 kommenttia:

  1. Voi kun tuo Kononen on ihana :)
    Voitko tehä sille oman sivun?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on! :3 Joo, tarkoitus olsi muutenkin päivitellä ja yhdistellä noita sivuja, mutta varmasti Konoselle oma sivu tulee jossain vaiheessa (mahdollisimman pian tietty!) :D

      Poista

  2. Kiva postaus, maasto näyttää kyl ihanalta :D

    http://tahvoilua.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :3 Joo toi maasto onkin ihanaa!! Se toinen maasto, josta edellisessä postauksessa puhuin, on vielä miljoona kertaa ihanampi <3

      Poista
  3. Ennen kuin lähdet laukkamaastoon, niin kannattaa opetella ratsastamaan hevosta hallitusti. Ei ole nimittäin kovin turvallista ratsastaa jos hevonen vie, etenkään maastossa. Kaasu ja jarrut täytyy löytyä joka tilanteessa, oli hevonen silloin kuinka innoissaan tahansa. Kannattaa harjoitella kaasun ja jarrujen käyttöä ensin kentällä ihan rauhassa, ja vasta sitten suunnata laukkapoluille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis en mä missään vaiheessa MAASTOSSA oo sanonu, etteikö se oisi hallinnassa? Tottakai se innoissaan on ja ei malta pysyä paikallaan, mutta kyllä se maastossa on paremmin hallinassa, kuin kentällä, koska se on maastoratsu ollu jo monta vuotta ;) Enpä tunne ketään muuta hevosta jolla pystyisi mm. Pelkällä riimulla laukkaamaan, niin että jarrut löytyy samantien, kuin niitä pyytää. Anteeksi nyt jos olen antanut väärän kuvan, mutta kyllä se on joka kerta ollut mulla maastossa täysin käsissä! En mä sillä muuten maastoilisi ja tuskin sen omistaja olisi sitä mulle vuokrannu, jos mun taidot ei riitä ;) ja se vie vain kentällä laukassa ja syy tohonkin kentällä jarrujen katoamiseen on olemassa, nimittäin, Kononen ei toimi kentällä, jos kentälle menee maastosta suoraan! Ja koska tiedän, että se ei kentällä kunnolla laukassa pysy hallinassa, niin en sillä hirveitä siellä menekkään :)

      Poista