sunnuntai 25. elokuuta 2013

Puomi ja kavaletti tunti

Maanantaina olin Östiksessä aika aikasin. Ekana multa kysyttiin, että miks sulla on tollaset kengät jalassa tallilla (mulla oli siis hopeat hileballerinat)? =D Joten lähdin aika pian laittamaan ridakamat päälle, että olisi hiukan sopivamman näköset vaatteet päällä ;)
Kuulin, että meillä on estetunti ja tuli sellanen jee-fiilis, ja lähdin kattomaan, että kenellä menen. Ratsuksi sain Veega nimisen, tallin korkeimman ponin. (Veegasta ei ole kuvaa, mutta täältä voitte nähdä siitä kuvan.) Se oli jo valmiiksi laitettu odottamaan tunnin alkua. :)
Pian alkoi tulemaan jo tuttuja ihmisiä tallille ja siinä sitten yhdessä odoteltiin tunnin alkua.
Säikähdin muuten ihan sairaasti, kun huomasin, että Veegalla ei ole toista silmää! :O (Linkin kuvassa sillä vielä on). Sain kyllä sellasen sydänkohtauksen, ihan ku jostain kauhuelokuvasta...
Talutin sitten Veegan kentän laidalle ja alettiin odottamaan tunnin alkua. En voinu sille mitään, mutta olin oikeesti aika kauhuissani siitä, että sillä ei ollut toista silmää.. Se myös yritti räpäyttää sitä "silmää", jossa enää oli vaan kuoppa.

Alotimme tunnin alkukäynneillä ja sen jälkeen ravailtiin paljon ja verkkailtiin, ympyröitä, kaariuria, voltteja, mitä vaan keksi. Sitten oli muistaakseni välikäynnit, joiden aikana opettaja esitteli meille tän puomiradan, jota mentiin aluksi ravissa. Se vaikutti muuten tosi helpolta, mutta siinä oleva puomeista tehty voltti, näytti kyllä aika haastavalta.

Ensimmäinen paintissa tehty esterata piirros, ei dissausta XD
Sininen=puomi
Musta=kavaletti 
 
Elikkä tollasta rataa mentiin. Yleensä alotettiin tuolta vasemmasta alakulmasta.
 
Veega oli ravissa tosi laiska ja en jotenkaan saanut sitä aluksi kunnolla toimimaan. Jo toi pelkkä puomivoltti ravissa tuotti mahtumisongelmia. Opettaja sano, että käyttäkää johtavaa ohjasotetta ja heti sen jälkeen homma alkoi toimimaan.
Aika pian lisättiin tohon tehtävään laukkaa, niin, että siniset sai laukata, mutta mustat kavaletit piti tulla ravissa. En oikein millään saanu pidettyä laukkaa yllä, ja se yleensä siirty raviin, jo ekalla tai tokalla ton voltin puomeista. Lopulta sitten jotkut palaset loksahti paikoilleen ja se ei enää tuottanut suurta ongelmaa :) Noi kavaletit ei oikein onnistunu myöskään, juurikin sen takia, että en saanut Veegaa tarpeeksi hyvään tempoon, no ainakin jos jotain hyvää oli niin opettaja kehui mun käsien asentoa esteistunnassa hyväksi ;)
Suurin syy varmaan siihen, miks en oikein saanu Veegaa toimimaan oli osittain ehkä oma väsymys, koska oli maanantai ja en edellisenä yönä nukkunu kovin hyvin. Ja en tiedä miksi, mutta en oikein tykkää käyttää raippaa, on se kyllä mukana, mutta käytän vain jos oikeesti mikään muu ei auta. Jotenkin tykkään saada hevosen toimimaan, ilman mitään ylimääräistä, you know?
 
Lopuks vielä laskettiin mustat kavaletit puomeiks ja mentiin koko rataa laukassa, ite en kertaakaan mahtunut laukkaamaan koko rataa, mutta ihan hyviä pätkiä sieltä silti tuli. :) 
Sitten vaan lyhyet loppuravit ja loppukäynnit ja kaartoon.
 
Tunnista jäi silti ihan positiivinen fiilis, vaikka kaikki ei menny niinkun ite oisin halunnu. Aina ei voi onnistua! ;) 
 

4 kommenttia:

  1. Sanoisin, että saat hepan toimimaan paremmin, kun uskallat käyttää raippaa ennemmin, silloin heppa ei pääse kuin koira veräjästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin ja sitä pitää lähteä nyt hiomaan ;)

      Poista
  2. Mulla on just sama, en tykkää käyttää raippaa ellei ihan pakko! :)

    VastaaPoista