maanantai 10. kesäkuuta 2013

Viimeinen Tahvon hoitokerta (30.5.2013)

Huoh... Syy miksi teen postauksen vasta nyt, on se, että en ole aikasemmin pystynyt tätä postausta kirjoittamaan. Koska, nyt kun kirjoitan tämän niin tiedän, että asia on lopullinen. Tähän asti olen elänyt kuplassa ja yrittänyt olla ajattelematta koko asiaa... Kai mun nyt viimeinkin on pakko palata maan pinnalle ja kohdata tosiasiat, vaikka se pahalta tuntuukin...

Tuona torstaina menin tallille ihan normaalisti ja siellä oli minun lisäkseni vain Katja. Listassa oli, että Tahvo menee kaikille kolmelle tunnille. Ei se sinällään haitannut, mutta olisin kyllä halunnut viettää Tahvon kanssa enemmän aikaa.
Juttelimme siinä Katjan kanssa hetken ja lähdimme kuvailemaan poneja ja heppoja.

Tahvo oli saanu suolakiven =D

Omnom~~

En ole aikasemmin saanut kuvia, mutta tässä on Minni, joka tuli Pysten kanssa vaihdossa.

Ja tässä on Minnin varsa :3
 
Kuvailun jälkeen lähdin hakemaan Tahvoa Ronjan kanssa.

Viimeinen haikea katse suolakiveen


Tahvo ei tykkää olla kuvattavana... Sen poseeraus on melkein aina näin edustava XD

Vihdoinkin onnistunut kuva!
 
Hoitaessa Tahvo oli taas perusitsensä. Aluks se oli vähän säikky ja katteli ikkunasta ulos, mutta rentoutui saman tien, kun huomasi, että sieltä ei kukaan peto hyökkää ja syö pientä ponia ;)
Tahvo oli yllättävän puhdas, joten harjaaminen ei vienyt hirveesti aikaa. Harjasin sen siis sen ratsastajan kanssa. Ihanaa, kun ridaaja vihdoinkin oli ajoissa!
 
(Hoitaessa mun kameran objektiivi vaurioitui ja hetken jo aattelin, että se siitä kuvailusta sitten. Vähän ajan päästä se palasi taas normiksi ja antoi ottaa kuvia... :S)
 
Tahvo antoi tosi nätisti laittaa satulan, vaikka se yleensä lähtee karkuun, viisas poni! Eli varusteidenkin laittaminen meni tosi kivasti.
 
Aasi!^
 
Kentällä autoin ratsastajan selkään ja jäin kattomaan tuntia.
 
 
 
 
Alkutunnista Tahvo pelästy, kun Lissun satulan alta tippui sellainen "kohotuspala". Tahvo meni muutenkin kyllä aika kovaa vauhtia, että kyllä energiaa löyty ja kun aiheena oli vielä lipunryöstö... ;)
 
Sit vaan taas ekan tunnin jälkeen uus ratsataja selkään ja sen jälkeen ahkera hoitaja meni syömään! :D
 
Katoin myös tokan tunnin ja kyllä Tahvosta vielä sitä vauhtia lähtee, että huh huh... Ei kyllä kukaan osannu odottaa, että Tahvo sellasta vauhtia lähtisi karkuun... XD
 
Sit viel vika ridaaja selkään. Ylläri ylläri, katoin myös senkin tunnin! :) Mul ei oikeesti ollu hirveesti tekemistä ja kun oli kaveri kentän laidalla juttu seurana, niin mikäs siinä ;)
 
Sain myös kuulla, että Kimi lähtee viettämään eläkepäiviä muualle, koska siitä ei ole enää tuntihevoseksi vauhtinsa takia. Kun ikää tulee lisää, Kimi vain innostuu siitä ;) Kyllä mullakin sitä tulee todella kova ikävä, on se vaan sen verran rakas <3 Kimi saattaisi olla Syressä vielä vähän aikaa ensi syksynä, niin kaikki pääsevät sanomaan sille hyvästit (myös minä), mutta koska varmuutta ei ole, niin hyvästelin senkin... :'(

 
Kimi, joka muokkasi minusta hoitajan. ;) ja joka on elämäni tärkein hevonen <3
I will love him forever!
 
Hoitaessa Tahvo oli niin hikinen, että ei mitään rajaa. Ainakin siitä tuli ihan märkä poni, ku piti pestä sienelle hiet pois. Sen jälkeen harjattiin vielä ridaajan kanssa kaikki märät kohdat mahdollisimman kuiviks ja mä jäin vielä "hyvästelemään" Tahvon.
 
Ei kyllä ollut helppoa, mutta kyllä sen kesti. Itkin aika paljon ponin kaulaa vasten, mutta siitä se alkoi pikkuhiljaa helpottaa. Mikään ei kuitenkaan ole lopullista, mä nään sen vielä, vaikka se ei enää olekkaan mun hoitsu. Tässä tapauksessa sanonta, 'aika parantaa haavat', on kyllä aivan totta.
Tässä välissä Tahvo sai heinänsä ja mä menin vielä sen jälkeen pikaisesti halaamaan ja antamaan pusun heinäiselle turvalle~~
 
<3



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti