sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Tetti osa 1

Maanantai
 
Aamulla suuntana oli Poni-Haka. Perille tullessa en meinannut päästä sisään, koska ovi oli lukossa. Onneksi joku tuli sattumalta ulos ja pääsin sisään. Tallille tullessani ei siellä tiedetty minun tuleban, koska vastuuhenkilöni oli vuorotteluvapaalla. Aloin ruokkimaan heppoja. Ruokinnan jälkeen olikin jo kahvitauko ja työpäivää oli mennyt vasta tunti. Työaika oli siis 8-14. Puol kympin maissa vietiin ekana ponit ja ruunat/orit ulos. Se oli oikeesti pelottavaa, koska oli tehty käytävät mitä pitkin hepat juoksi tarhaan ja ne juoksi ihan suoraan päin. Sitten vietiin tammat ulos ja se oli jo painajaista, koska ne potki ja hyppi pystyyn ja mulla ei ollu mitään millä hätyytellä niitä pois... :/
Siinä sitten sydän hakatessa alettiin siivota karsinoita ja me en osannut odottaa, että pahin painajainen ois vielä edessä. Siivosin nimittäin yhdeksän karsinaa ja meinasin pyörtyä kaksi kertaa ja syömään ei päästetty, kun vasta yhden jälkeen! :O Vihdoinkin kello oli vähän yli kaksi ja pääsin kotiin... päivä ei mennyt niinkuin suunnittelin. Lihakset oikein kilju tuskasta koko päivän. Ei jäänyt kovin positiivinen mieli tästä päivästä... :(
 
Tiistai
 
Aamulla oli lihakset aika heikossa kunnossa ja muutenkaan ei huvittanut lähteä Poni-Hakaan eilisen jälkeen. Aamulla taluteltiin parit ponit eri tarhaan ja mentiin siivoamaan karsinoita. Tällä kertaa ei tarvinnut kuin siivota viisi, koska ei vaan yksinkertaisesti pystyny siivoamaan enempää. Karsinoiden siivoamisen jälkeen ja uusien purujen tuonnin jälkeen pääsin siivoamaan vielä lisää... jippii! Siivotessa mä sit turhauduin ja soitin iskän hakemaan mut kotiin. Mun työtehtäviin ei kuulunut sosiaalitilojen siivoaminen ja samaan aikaan vielä henkilökunta ruokki heppoja ja mä siivosin puuttellisilla välineillä... Eli tein kaikki likaset työt, joita henkilökunta ei halunnut tehdä.
 
Haluan tässä vaiheessa selvittää, että en ole mikään diiva ja suostun siivoamaan, jos se kuuluu työtehtäviini. Nämä kaksi päivää olivat orjatyötä. On vaikea selittää miten kauheaa siellä oli, mutta toivottavasti ymmärrätte... (:
 
Keskiviikko ja uusi työpaikka, Stall Syrenbacka
 
Aamulla heräsin ja oli ihanaa kun oli iltavuoro ja työt alkaa vasta kahdelta! Siivosin open kanssa satulahuoneen ja vaihdettiin parit lamput! :D Sit tehtiin iltaruoat ja Dottien rauhottava päivämömmö! ♥ :D Kolmen maissa lähdettiin hakemaan heppoja sisälle! Sain aina valita, että ketä haluan taluttaa (: Pääsin taluttamaan Vinski-varsaa ja oli aika mielenkiintoista, kun se yritti laukata karkuun ja maa oli mutalöllöä ja yritin viel keskittyy itekkin pystyssä pysymiseen! : D
 
 


Ennen tuntien alkua täytin Prix purkit täyteen, söin ja menin hoitamaan Stojaa, koska olin sen hoitajan sijainen, ku se ei päässy. Autoin kentällä ratsastajan selkään ja menin sen jälkeen harjailemaan Kimiä. Tuntien aikana piti myös laittaa hepoille ja poneille vedet! Manda tuli muuten keskiviikkona kotiin!
 
Torstai
 
Työpäiväni alkoi klo 15.00 ja loppui 21.00. Tallille tullessa vaihdettiin taas parit lamput ja Johanna teki listat, että kuka meni kenellä. Tahvo oli muistaakseni ekalla ja tokalla tunnilla. Alettiin kolmen maissa ottamaan hepat ja ponit sisälle. Laitoin taas iltaruoat valmiiksi. Menin hoitamaan Tahvoa 15 yli 16 ja jouduin pesemään Tahvon jalat. Autoin ratsastajan selkään ja menin satulahuoneeseen syömään ja hengailemaan. Ennen seuraavan tunnin alkua menin Ellun ja Mallun seuraksi hoitamaan Lissua. Matkalla kentälle mua pyydettiin hoitamaan Kimi, niin menin harjailemaan sitä. (: Tokan tunnin jälkeen hoidin Ellun kanssa Tahvon ja aloin laittelemaan vesiä hepoille. Katja tuli myöhemmin auttamaan, kun tietyt hepat yritti karata, kun laitoin vesiä. Kasin jälkeen aloitettiin Johannan kanssa ruokkimaan heppoja. :3 Iskä tuli sit ysiltä hakemaan. (Tää päivä oli vähän sekava ja teksti sen mukasta XD)
 
 
Perjantai
 
Työaika oli sama kun torstaina. Haettiin hepat pikasesti sisälle ja Johanna päätti juoksuttaa Pysten. Harjasin sen ja Johanna laittoi kamat sille päälle. Mentiin kentälle ja mä taluttelin Pysteä neljä kierrosta. Sitten Johanna ravuutti Pysteä, koska kenttä oli huonossa kunnossa niin siellä ei voinut laukata. Videoin Pysten juoksutuksen. Taluttelin Pysteä vielä kentällä (loppukäynnit) ja vein sen sitten karsinaansa ja harjasin sen.
Satulahuoneeseen tullessani sain kuulla, että mun pitää hoitaa Stojaa. En hirveästi pitänyt ajatuksesta, koska mulla oli huono olo ja vatsa kipeänä. Hoidin Stojan kiireellä, koska ratsastaja tuli vasta juuri ennen tunnin alkua ja piti lähteä kentälle. Kentällä mua rupesi huippaamaan ja lähdin satulahuoneeseen. Join ja söin vähän. Ei se huono olo ohi mennyt, mutta helpottui.
Vikan tunnin aikana juttelin edellisen ridaryhmäläisteni kanssa pitkästä aikaa ja unohtu sitten laittaa vedet hepoille...hups! Laitoin vedet ja ruokin ja sitten kello olikin jo yhdeksän ja työpäivä loppui.
 
Tässä oli nyt sitten eka viikko! (: ps. Videoista ja kuvista tulee sitten erillinen postaus! =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti