sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Rakastettu ja vihattu ht.net

Itse en ole oikeastaan, koskaan vihannut ht.nettiä ja pidän sen paikan markkinat-osiosta ja ilman sitä, en ois koskaan tutustunu Konoseen ja mun elämä ois ihan erilaista. Nyt kuitenkin sen varjopuolet on mullekin tullu esille ja en pidä näkemästäni...

Kaikki alkoi, kun löysin topicin, jossa etsittiin noloja blogeja. Mielestäni se oli aivan kauheeta... Ahdistavaa, jos esim. joskus löytäisin oman blogini jostain tollaisesta, ei sitä fiilistä pysty varmasti sanoin kuvailla. En tajua miten ihmiset haluu etsiä blogeja joita voisi dissata anona. Kävin myös katsomassa tälläiseen topiciin linkattuja blogeja... Ei ollu mitään nättiä katottavaa...! Blogimaailma on tunnetusti julma ja jokaisen pitää tietää mihin ryhtyy, mutta ei se silti koskaan ole mukavaa saada negatiivisiä kommentteja. Paha mieli siitä tulee kuitenkin, vaikka siihen olisi opetellut varautumaan. Itsekin muistan ensimmäisen negatiivisen kommenttini, menin innoissani katsomaan, että joku on kommentoinut ja yllätykseksi paljastuikin, että se ei ollutkaan mikään mukava kommentti, kuin mitä aina aikasemmin olin saanut. Vastasin kuitenkin samalla mitalla takasin. Muistan, että kun kirjotin sitä kommenttia sormet täristen ja olin jotenkin "peloissani", koska en tiennyt mitä tapahtuisi, kun kommentin kirjoittaja lukisi vastaukseni ja vastaisi siihen. Moni ei varmaan mua tunne niin hyvin, mutta jos joku loukkaa mua, osaan olla todella julma jos tilanne sitä vaatii... onneksi niin pitkälle ei ole tarvittu koskaan mennä!! Nyt vähän eksyttiin aiheesta! ;)

Toinen asia oli Östersundomia käsittelevät topicit. Aluks ne oli ihan asiallisia, mutta sitten oli taas niitä ihmisiä, jotka kyllästyi tästä tallista puhumiseen ja tulivat kommentoimaan ilkeitä asioita... Miksi ihmiset ei voi olla sitten lukematta asioita, joista eivät pidä?!
Lopulta joitain Östistä käsitteleviä topicceja poistettiin, koska ne menivät totaalisesti yli ja perättömiksi.
Yksi mikä mua eniten ahdisti oli ne topicit raha-asioista. Yksi oli sitä mieltä, että miksi ihmiset itkee jostain 150-200 eurosta... Herranjumala, onhan sekin kyllä aika paljon rahaa! Itsekkin väittelin yhden henkilön kanssa asiasta. Miksi ulkopuoliset puuttuu näihin ja kertoilee, että "Ette te mitään saa, koska sen velat on varmasti yli sen varallisuuden ja poneista saatavat rahat ei riitä" ja yms. Näitä asioita ei kukaan muu kuin poliisit ja tallinpitäjä itse voi tietää. Voihan se olla, että velat on suuremmat kuin varallisuus yms., mutta jos tallin tavaroita myymällä ei saada tarpeeksi rahaa takaisin, niin tallinpitäjä maksaa nämä silloin omasta pussistaan (<sen verran tiedän, tosta takaisin maksusta, koska äitini hoitaa perintäasioita).
Eihän se tosielämässäkään mene niin, että ottaa pankista lainaa, eikä voi maksaa takaisin, niin pankkiko on vain, että ok, ei se mitään? =D
Myöskin täsä Östiksen adressista oli tullut kaksi topiccia, mistä ehkä 40% oli negatiivisia komentteja, että te aiheutatte painetta paikan omistajille yms. Ei kukaan ole ketään painostamassa, mehän halutaan vaan saada sille ratsastuksenohjaajalle taustatukea ja jos toi auttaa yhtään, niin miksi ei sitten kokeiltaisi?

"Itse en ymmärrä mikä ongelma tämä adressi on ulkopuolisille. Mielestäni se on osoitus tallin omistajille siitä, että paikasta on pidetty sellaisenaan todella paljon ja ihmiset haluaisivat nimenomaan vanhan ratsastuksenohjaajan jatkavan toimintaa. Paikkahan pyöri käytännössä pelkästään työntekijöiden voimin.

Allekirjoitin adressin, sillä yritän sillä tavalla kannattaa paikan siirtymistä sille, joka todellisuudessa on sitä pyörittänyt eli Lauralle. En missään nimessä halua painostaa tallin omistajia tekemään hätiköityjä ratkaisuja, mutta olisi sääli, jos he antaisivat paikan jollekkin toiselle tietämättä sitä, että Lauralla on kaikki edellytykset tehdä paikasta mahtava paikka harrastaa."


Mielestäni tämä kommentti oli aivan ihana ja se käsitti tämän adressin ydinajatuksen aivan täydellisesti! <3

Myöskin törmäsin kommenttiin, jossa nimenomaan toivottiin, että ponikoulu menisi lopullisesti nurin. Miten ihmiset voi olla noin julmia? Uskon, että kirjoittaja suuttui jatkuvista Östis-topiceista, mutta hän ei tainnut ajatella, että miten käy muillekin kuin ratsastajille. Entä ratsastuksenohjaaja..jää työttömäksi ja entä hevoset... myydään pakon edestä halvalla tai lopetetaan? Onko se sitten yhtään sen parempi?
Itseäni alkoi myös ärsyttää kommentit, joissa sanottiin, että onhan täällä pääakupunkiseudullakin paljon talleja, että miksi te kitisette yhdestä tallista... Selkeästi he eivät ole oikein perillä asioista, anteeksi nyt vaan, jos luette tätä! ;) Haluaisin, että nämä kirjoittajat kertoisivat meille tallin, jonka kriteerit ovat: 600€ kausikortti, maneesi, kenttä, hypitään suht usein, maastoillaan noin 4 kertaa vuodessa, on todella osaava opettaja ja osaavat hevoset ja ponit (jokainen noin HeB-HeA)? Ei kyllä täältä löydy tollaista tallia... On kyllä yritetty Östiksen lopettamisen jälkeen etsiä!

Silti pääsääntöisesti ht.netissä on ihan asiallisia topiceja ja itsekin olen löytänyt kysymyksiini vastauksia. Silti toivoisin, että ht.nettiin tulisi rekisteröitymispakko, niin kukaan ei voisi anona huudella ja haukkua muita!

Olen puhunut, kiitos!~~ (Oli kyllä terapeuttista kirjoittaa asiat "paperille" :D)

ps. Mitäs piditte tälläisestä mielipidepostauksesta ja mikä on oma kantanne ht.nettiin ja ylipäätään blogimaailmaan?

6 kommenttia:

  1. Asiaa! Enpä oo juurikaan ht.netin keskustelupalstoilla käynyt, joten niihin en ota kantaa sen enempää, mutta blogimaailmasta no anonyymit on tuttuja, hmm, epävarmoja, omaa huonoa itsetuntoaan typerästi esilletuovia ihmisparkoja. Eipä siitä sen enempää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes! :D Totta. Jos jonkun elämän ainoa valonpilke on, että saa pilata muiden päivän, niin kyllä käy sääliksi sellaisia ihmisiä... Kaverini aikoinaan sano hyvin, että ilkeät anot ovat ihmisiä, jotka eivät muuten saa elämässään tarpeeksi huomiota ja se valitettavasti on täysin totta ja surullista!

      Poista
  2. Itse olen ollut ht.netin negatiivisissa keskusteluissa,koska olen kuulemma liian painava poneilleni... (painan 28kg) ja koska olen kuulemma niin huono ratsastaja... olen ratsatsanut 8 vuotta ja saanut enimmäkseen hyvää palautetta! En anna kommenttien masentaa (blogiini pommitetaan paskaa sunnilleen päivittäin) vaan otan ne huumorilla ja vastaan samalla mitalla!:) -p.s kiva blogi liityin:)

    http://perfect-pony.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei!! D: Mitä nyt sun blogia katoin, niin näytät sun poneille just tosi sopivan kokoselta :) Miten 28kg voi olla liian paljon jollekin shettikselle? :D Ite oon ainakin kuullu, että shettiksen painoraja ois max. 50kg.
      Kun selailin sun blogin ratsastuskuvia, niin et mielestäni ole ollenkaan huono ratsastaja!! :D Pikemminkin sun meno näytti just tosi hyvältä! ;)
      Sul on ihana asenne, muuta en voi sanoa! <3 Ite oisin varmaan menettäny kirjoitusinnon, jos jokaiseen postauksseen tulis jotain negatiivistä... :C Ja toi, että antaa samalla mitalla takaisin on just paras asenne, pidä siitä kiinni! ;)

      ps. Liityin sunkin blogiin! :)

      Poista
  3. Ne ihmiset ei edes tunne minua kunnolla!:D Miksi välittääC: Ja tiedän ettei painoni ole shettiksille liikaa:D! Ja itekki oot ihan kauhean hyvännäkönen ratsastaan!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi on niin totta! :D Mä niin repesin tolle painojutulle... Kaikesta ne ihmiset jaksaa valittaa! :'D
      Voi kiitos! :3

      Poista